Jsou vaše zdi náchylné k tvorbě plísní? Nátěr LGS od „Odstranění plísní Praha“ je účinnou prevencí

Published 7 roky ago -


Plíseň je vždy potíž, hlavně v případě, kdy se jedná o často obývaný prostor. V našem domě se bohužel tvořila zrovna v pokoji našich dvou dětí, což byl opravdu problém, proto to muselo jít co nejrychleji pryč.

Nejdříve jsme se snažili to vyčistit sami, ale nemělo to žádný účinek. Začali jsme se o to zajímat více jak odstranit plísně  a zjistili jsme si o tom několik věcí. Takže následující informace jsou přesně pro ty, kteří mají s plísněmi potíže. Jak vlastně plíseň vzniká a jak nejlépe zabránit jejímu vzniku? Jednou z nejdůležitějších zásad je dodržování konstantní teplot ve všech místnostech. Ta se pohybuje mezi osmnácti a dvaadvaceti stupni.

K tomu je to i úspornější, i když to tak na první pohled nemusí vypadat. Z hlediska nákladů na topení je úspornější udržovat konstantně a dlouhodobě ve všech obytných místnostech domácnosti, než je nechat vychladnout pod osmnáct stupňů Celsia.

Jak řešit odstranění plísně v Praze 8

Následně místnosti znovu vytápět na ideální teplotu vzduchu. Spotřeba tímto způsobem vytápění pouze roste.

Dále je potřeba si uvědomit, že teplý vzduch obsahuje mnohem více par než studený vzduch, ten je právě považován spíše za suchý.

Plíseň se vám tedy může vytvořit tím způsobem…

Kde v Praze 7 najdete odborníky na odstraňování plísně

Plíseň se vám tedy může vytvořit tím způsobem, že v nějaké místnosti udržujete chladnější vzduch než v jiných a po otevření dveří do této místnosti se tam dostane teplý vzduch obsahující více vodních par než kolik jich měl studený vzduch, který tam byl udržovaný. Problém je v tom, že se na chladných stěnách, stropu, v rozích nebo na chladném nábytku ložnice vysráží vodní pára do formy kondenzátu – vody.

A nejhorší je, že si toho ani nemusíte všimnout. A utvoří se vám plíseň, než s tím stihnete něco dělat. V takových to situacích stoupá riziko vzniku plísní především na stěnách, stropu, v rozích a dokonce se může utvořit i na nábytku. Dále je také vhodné časté větrání, alespoň dvakrát třikrát denně, kdy teplý vzduch vyměníte za studený, čímž rovněž obměňujete množství vodních par ve vašem domě. Toto jsou asi ty nejzákladnější věci, které je třeba dodržovat, pokud chcete vznik plísní omezit.

Jak bojovat s plísní v bytě Praha 4

Bohužel ale ani to někdy nestačí. A hlavně ve chvíli, kdy se vám plíseň už utvořila je na tyto opatření pozdě. Na to je potřeba opravdu něco pořádného a hledali jsme to opravdu dlouho, ale naštěstí jsme to našli. Respektive manžel to objevil. Jedná se o protiplísňový, jinak taky LSG od úklidové firmy A SERVIS LIPKA, s.r.o., jak odstranit plísně. Jejich antimikrobiální působení LSG je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu.

Kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem…

Kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení, takž na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný. Což bylo další výhodou, že nátěr by pro nás nebyl nijak škodlivý nebo něco takového. Životnost nátěru se totiž pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře může klidně dál fungovat i dalších deset let.

Mor zateplených fasád v Praze - černé plísně

Samozřejmě že všechny tyto informace mám z jejich webových stránek, takže se nejedná o žádné mé výmysly. Manžela to taky přesvědčilo a tak jsme se rozhodli, že do toho budeme investovat. Navíc A SERVIS nezajišťuje pouze tento nátěr, ale komplexní odstranění plísně, takže jsme se tím dál už nemuseli zabývat a s radostí jsme to všechno už přenechali jim.

V domluvený den přijel jejich tým…

V domluvený den přijel jejich tým zaměstnanců a pustili se do práce. Postup jejich práce byl následující – nejprve nanesli desinfekční prostředek na ta místa, který byla napadená plísní – v našem případě se jednalo o rohy zdí. Po odstranění těchto nečistot napadení poté dali nátěr proti plísním přímo na povrchu. Ten ošetřili tou desinfekcí, který pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas.

Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření. LSG je taky prý aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály. Pro jistotu jsme si tento nátěr nechali dát i na ta místa, kde se plíseň zatím nevytvořila, ale je tam pravděpodobný jejich výskyt.

Babské rady na plíseň na zdi nefungují

Například do naší sušárny, protože tam opravdu běžně nevytápíme – jen tehdy, když tam sušíme prádlo. Vlastně se divili, že v pokoji našich dětí se plíseň vytvořila a v této místnosti ne, protože tam jsme vlastně pro plíseň vytvářeli takřka ideální podmínky.

Takže pokud hledáte skutečně účinnou zbraň proti plísni, tak doporučuju LSG od A SERVIS. Je to vážně výborná věc, která nás jako jediná dokázala plísně definitivně zbavit. Celkově si jejich službu odstranění plísně pochvalujeme, protože byli rychlí a svou práci udělali potivě.

Jak se zbavit v Praze 4 plísně na zdi

Plíseň se od té doby u nás neobjevila a věřím, že už ani neobjeví. Jedná se opravdu o zkušené a spolehlivé zaměstnance, kteří vědí, co dělají. Jsem ráda, že jsme se s manželem obrátili právě na tuto firmu a jsme jim opravdu vděční. K tomu nabízí i řadu dalších jiných služeb, které jsme začali rovněž využívat.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *