Chlpy a zápach z kobercov, to je všetko preč. Čistenie kobercov Bratislava

Published 7 roky ago -


Už keď sme sa s manželom spoznali, podnikal v oblasti chovu ušľachtilých orientálnych mačiek. Bolo to exoticky pôvabné, atraktívne a – priznávam – pre mladých ľudí aj finančne zaujímavé. Manžel svoju prácu zbožňoval a časom si dokonca založil firmu, ktorej sa darilo čoraz viac. Postupne sa tak vzácne mačky stali trvalou a samozrejmou súčasťou našej rodiny.

Áno, mali sme jasné pravidlá, kde je sú hranice sveta mačiek a kde začína svet detí. Žiaľ, postupne som na toto rozhranie začala kvôli deťom nenápadne rezignovať, keďže dcéry sa v mačkách našli. Mužovi by som tiež ukrivdila, ak by padali slová o tom, že nedodržal slovo, no detským očiam a trvalým prosbám sa ťažko odoláva. Skrátka, mačky – často aj tri alebo štyri – sa promenovali po celom byte a sem-tam líškavo a neodbytne vznášali nároky i na miesta, ktoré mali patriť len nám.

čistenie kobercov Bratislava

 

Pochopiteľne…

Pochopiteľne, práca s mačkami nás živila, takže dajaké tie chlpy, ktoré sa v izbách nazbierali počas detských hier, neboli žiadnou katastrofou. Občas preto bolo treba poriadne izby poupratovať a všetko systematicky povysávať, ale zvládali sme to. Nedávno sa nám však tento zabehnutý, vyvážený model trochu vymkol z rúk, a odrazu bolo zle-nedobre.

Manžel sa dohodol s dobrým priateľom, že počas jeho pobytu v nemocnici sa budeme starať o niekoľko jeho mačiek u nás doma. Išlo o pomerne mladé, cenné prírastky, a keďže priateľ žil a žije sám, iné rozumné riešenie po ruke nebolo. Obidve naše dcéry boli viac ako nadšené, lebo sa mohli starať o maličké mačence a venovať im každý kúsok voľného času. Navyše, išlo o celkom iné, trochu exotické plemeno, ktoré sme doma nechovali.

čistenie poťahov Bratislava Sprvu nám to išlo celkom dobre, no z nemocnice neprichádzali ktovieako povzbudivé správy, takže priateľove mačky zostali u nás podstatne dlhšie ako sa pôvodne myslelo. Aby sme si rozumeli. Žiadny hrozný problém sa nekonal, len som tých mraučiacich drobcov mala v byte už trochu priveľa. Podchvíľou som celé minúty oberala chlpy zo sedačky alebo z kresiel, vzápätí dlho vysávala a snažila sa z koberca odstrániť všetky pamiatky na hry mojich detí s mazlivými, mraučiacimi klbkami.

Poviem to rovno, koberec sa mi čistý stále nezdal, a dokonca ma prekvapilo, že v izbe visí ťažký zápach mačacej rodinky. Pozor, sama by som na tom asi neprišla. Žijem s mačkami roky, takže som na ich pachy imúnna, ale sedela u mňa suseda a pri káve mi naznačila, či mi ten všadeprítomný chlpatý mačací odér nevadí. Zatvárila som sa prehnane suverénne, akože som nad vecou, no z hlavy mi tá jej poznámka nevyšla.

 

 

Zamestnanci…

Zamestnanci bol ale nasledujúci deň. Decká si po návrate zo školy uzmysleli, že strojové čistenie kobercov Bratislava budú mačence kŕmiť v obývačke, lebo v telke bežal dajký ich seriál. Ok, uznávam, neustrážila som ich, aj keď som verila, že to nejako zvládnu. Po pár minútach, len tak naučene, nakuknem do izby. Baby sa bavili a smiali pri telke, no mačky mali zábavu v rozliatom mlieku na koberci, pričom žalúdok jednej z nich dal svoju radosť najavo aj kôpkou vedľa kvetináča.

Vyletela som odrazu trochu viac, akoby sa patrilo. Všetko a všetkých som zrovnala do lajny a svoju porciu hubovej zlízol aj muž, ktorý sa – bohužiaľ – v nepravej chvíli objavil na nesprávnom mieste. Dala som skrátka celému okoliu ultimátum. Mačky sa vrátia do svojho sveta, my budeme žiť v tom svojom a kto sa opováži túto moju novú zmluvu nepodpísať, má v tejto domácnosti po chlebe, a to doslova. Fakticky, zradili ma nervy.

Zafungovalo to takmer okamžite, ale zamotaný problém s chlpmi a zápachom to veľmi nevyriešilo. Z minulosti mi ale bolo jasné, že vlastné sily nestačia. Zvieracie efektivné čistenie kobercov Bratislava chlpy sa zapletú do vlasov kobercov a dostať ich preč iba kefou a saponátom, nie je dosť dobre možné.

Pre istotu som radšej cinkla priateľke, či nemá po ruke dajaký kontakt na overenú, skúsenú upratovaciu firmu. Mala som v ten deň zrejme kus šťastia a dostala dobrý tip na A SERVIS LIPKA, s. r. o., čistenie kobercov Bratislava.

 

 

Podľa priateľkinych slov…

 

Podľa priateľkinych slov sú vraj naozaj spoľahliví, pracujú poctivo a nie sú ani zbytočne predražení.

Nemala som teda čo stratiť, a tak u nich zazvonil telefón. Slečna bola skutočne veľmi milá a ústretová. Dohodli sme sa takmer okamžite. Dokonca mi dali termín aj v sobotu. Chcela som totiž, nech je byt prázdny, keďže deti sa s manželom chystali hĺbkové čistenie kobercov Bratislava na dajakú výstavu. A v pláne bolo, že vyčistia všetky koberce, aby som mala dušu na mieste.

Zamestnanci z A SERVIS boli presní, pracovití a dôkladní. Práca im šla skutočne od ruky a po pár hodinách boli koberce ako nové. Žiadne chlpy, žiadny zápach, žiadne fľaky. Všetko sa doslova rozvoňalo a mňa zase po rokoch, ovanul pocit čistej a hygienickej domácnosti. Žiaľ, priateľka mala pravdu. Ten zápach človek už ani nevnímal.

Ten pocit mi potvrdil po návrate domov aj manžel, a tak sme sa ešte v ten večer dohodli, že naše chlpaté priateľky sa už toľko po byte promenovať nebudú. Deti ma pochopili s istými výhradami, no robila som to aj kvôli nim. Samozrejme, najväčšie poďakovanie patrí spoločnosti A SERVIS LIPKA. Nielenže krásne vyčistila všetky naše koberce a zbavila ich zápachu, ale rozvoňala celú domácnosť a pomohla mi presvedčiť i rodinu.

Ak vás u vás doma trápi niečo podobné alebo máte skrátka pocit, že vaše koberce už potrebujú starostlivú ruku odborníka, spoľahnite sa na pomoc a služby spoločnosti A SERVIS LIPKA. Skutoční profesionáli pomôžu vašej domácnosti rýchlo, účinne a veľmi radi.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *