Silne zaprášené a znečistené koberce vyčistí kartáčový stroj. Tepovanie Košice

Published 7 roky ago -


Po skončení školy som sa do rodného mesta už nevrátil a ostal žiť kúsok za hranicami. Mal som tu priateľov z výšky, byt aj prácu. Nebol skrátka dôvod. Rodičov som stratil pred rokmi a starú mamu som v jej dome navštevoval tak často, ako to len bolo možné. Všetko sa akosi ustálilo a nabralo prijateľný kurz. Túto situáciu však od základu zmenila ponuka vrátiť sa do Bratislavy a začať učiť na tamojšej univerzite.

Sprvu som tú myšlienku zavrhol. Keď ma však prekvapila nečakaná správa, že stará mama ochorela, všetky premenné sa nadobro vytratili. Budem jej večným dlžníkom, a tak som si vymohol status hosťujúceho pedagóga. Byt vo Viedni som prenajal a odišiel domov, do starého domu k starej mame na okraji mesta. Čas bol ale oveľa tvrdší a odmietavejší ako zvyčajne a po roku som ostal v tom veľkom dome iba sám.

Keď sa to najhoršie pominulo, bolo treba zvážiť, čo ďalej. Vďaka manželke sa vynoril plán, ktorý mal niečo do seba. Dom zatiaľ nepredáme, ale budeme ho prenajímať študentom, teda jeho tri izby v prízemí. Dve izby v podkroví si upravíme pre nás dvoch, ako záložné bývanie, počas pobytu v Bratislave. Do podkrovia vedie našťastie samostatný vchod a je vybavené kompletným príslušenstvom, takže bývanie pre dvoch.

Čistenie kobercov - Hĺbkové tepovanie

Raz v sobotu sme si povedali…

Raz v sobotu sme si povedali, že to podkrovie počas víkendu trochu poľudštíme, keďže sa hore už pomerne dlho nežilo. Asi sme sa celkom usilovali, takže ani pridlho netrvalo a najväčší prach. spolu s prebytočnými vecami, boli raz-dva preč. Potom prišlo na rad maľovanie, čo sme do večera zvládli, veď štyri ruky sú štyri ruky. Napokon sa v nedeľu ráno dostalo aj na obidva, staršie koberce.

Nešlo ale len o dajakú obyčajnú podlahovú krytinu, keďže oba voňali rokmi, diaľkami a Orientom. Vzhľadovo však v človeku vzbudzovali skôr súcit a plačlivú múzejnú náladu. Vysávanie a tvrdé prášenie na záhrade nedokázali farby ani ornamenty povzbudiť, a tak sme spolu rozhodli o inom, radikálnejšom kroku. Zoženieme dobrých profesionálov, a tí naše koberce určite vrátia do života.

Hĺbkové Čistenie Kobercov a sedačiekHĺbkové Čistenie Kobercov a sedačiek

Sused nás zrejme pri bohumilom snažení po očku pozoroval, a tak nebol veľmi prekvapený, keď som ho cez plot poprosil, či nemá kontakt na dajakú dobrú upratovaciu firmu. Ukázalo sa, že on sám už dlhší čas využíva služby spoločnosti A SERVIS LIPKA, s.r.o., čistenie kobercov Košice.

Samozrejme, volal som…

Samozrejme, volal som im hneď v pondelok a susedove pochvalné slová sa mi rýchlo potvrdili. Firma A SERVIS mala milých, ochotných a skúsených ľudí, takže dohodnúť si termín a cenu za prácu ani dlho netrvalo. Proste, výborný začiatok. Na druhej strane dosť nerád priznávam, že ma trochu omínalo svedomie, čo s tými kobercami urobí také akčné a sústredené profičistenie. No ale cesta späť už nebola.

Škvrny na koberci - Ako vyčistiť

Dvaja páni sa objavili podľa dohody. Pripravení a usmiati stáli pri bránke domu. Veľa toho nenahovorili, takže si do podkrovia vyniesli techniku aj to ostatné a dali sa do práce. Jeden z nich mal zrejme cit pre krásne veci a koberce pochválil, čo som hneď využil a spýtal sa, či ich ten veľký, rešpekt naháňajúci stroj nepoškodí. S úsmevom ma upokojil a trochu odvážne povedal, že sa budem môcť onedlho sám presvedčiť.

Kým som si na kompe vybavil dajakú súrnu poštu a manželka sa vrátila z nákupov, boli koberce hotové. Obaja sme so značným prekvapením hľadeli na obidva vyčistené kusy a mali dojem, že sú úplne nové. Farby žiarili do ďaleka, izby voňali čistotou a dobrým pocitom.

Čistiace prostriedky na koberce a čalúnenie

Koberce navyše neboli…

Koberce navyše neboli nijako zvlášť mokré, aj keď sme dostali radu, aby sme im nechali pár hodín v pokoji, kým sa všetko ustáli. Takže nebolo treba robiť žiadny prievan, ani plánovať veľké sušenie. Špina a prach nadobro zmizli a pestrofarebný, dávny Orient, spolu s duchom starej mamy, k nám znovu prehovoril.

Nebudem preháňať, ak poviem, že sme boli výsledok doslova nadšení. Koberce boli ako nové, výrazne omladené a pripravené na ďalšie roky užívania. Firma A SERVIS LIPKA splnila naše očakávania viac ako dobre a neostalo len pri tomto konštatovaní.

Ako vytepovať koberce s dlhým vlasom?

Dohodli sme si totiž ďalšiu pomoc aj v izbách na prízemí, plus umytie okien na celom dome. Ak pred vami stoja podobné úlohy, môžem vám s pokojným svedomím túto spoločnost doporučiť. Stačí, ak si kliknete na http://umyvanie-okien-kosice.sk a dozviete sa všetko potrebné.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *