Inkoust na okna nepatří

Published 6 roky ago -


Jsem takový necita…

kvalitní mytí okenNevím, jaký máte vztah k dětem, ale já se musím přiznat, že moc vřelý ne. Vždycky, když se nějaké octne v nebezpečné blízkosti, raději se vzdálím, beru totiž ohled na mé a jeho duševní zdraví. Tedy spíš hlavně to mé. Jeho spíše to fyzické. Abyste si o mně neřekli, že jsem takový necita, mám ke své nechuti k dětem dost pádné důvody. Mytí oken Praha 3, cena.

Stačí, když jedu ráno MHD, ach Bože chraň. Ještěže byla vynalezena sluchátka. Bohužel ani ty někdy nejsou dostačující k přehlušení několikaměsíčního dítěte, které řve, jak podsvinče. Ale jeho matka si raději vesele „scrolluje“ na obrazovce svého chytrého telefonu a její ratolest jí zkrátka nezajímá. Což o to, že to otravuje všechny ostatní, ona je zjevně zvyklá a nevadí jí to. A tím pádem je to asi v pořádku. Ostatní se po ní otáčí zjevně proto, že řev jejího dítěte jim určitě zní jako rajská hudba v uších. To by byl jen jeden příběh, chápu, že mimino zkrátka nelze utišit vždy ve všech situacích. Ale spíše mi jdou více na nervy děti, kterým je tak mezi 2 – 5 lety. To je asi ta nejhorší skupina.

Malá puberta…

profesionální mytí okenPtáte se, proč zrovna tento věk? Protože si uvědomují nejvíce svoje já. V praxi jim tak dochází, jaký mají vliv na okolí, a především pak na své rodiče. Zkrátka jim dochází, že když si o něco řeknou, rodiče jim to splní či udělají pro ně cokoliv. Hlavně, by přestaly řvát. Říká se tomu malá puberta. A řeknu vám, že někteří nevychovaní spratci toho dokáží velice obratně využívat. Je to pech. Takže asi to je důvod, proč nenávidím malé děti.

Často za dětmi spíš ale stojí příliš benevolentní rodiče, kteří prosazují „volnou výchovu“. Asi se podivujete, co tím mám na mysli, že? To jsou zkrátka rodiče, kteří se rozhodnou neokřikovat ani neumravňovat své dítě. A tak ho prostě nechají volně řvát v tramvaji i kdekoliv jinde a doufají, že děti samy od sebe přestanou. Myšlenka je to jistě zajímavá, dle mého názoru však v praxi takřka nereálná. No a bohužel k jedněm z těchto prazvláštních lidí, prosazujících volnou výchovu patří i moje sestra.

Jsou jako beránci…

výškové mytí okenTu a tam mi nechá děti na hlídání, přestože si je vědoma mého více než odměřeného vztahu k nim. Pokaždé, když u mě jsou, snažím se je převychovat. Další dny pak jsou jako beránci, ale asi po týdnu se vše prý vrátí do starých kolejí. Občas se stane, že u mě i něco rozbijí, ale to se stát může. Horší je to, co udělaly naposledy, když jsem je měla na hlídání. (Ano, jsem žena a mám poněkud odměřený vztah k dětem. Ale vlastní budu mít jistě ráda, protože budou jiný, alespoň teď si to namlouvám.)

mytí oken a skleněných fasádNaposledy, když jsem totiž hlídala ty zplozence zla, udělali něco fakt šíleného. Dala jsem jim na hraní svůj starý kufřík s potřebami na malování a k tomu antistresové omalovánky. Jsou sice spíše pro dospělé, ale děti jimi také často nepohrdnou. No jenže ti zlořádi malovali tak jaksi všude mimo papír. A řekli si, že mi zajisté udělají radost, když mi „vyzdobí“ sklo.

Mytí oken Praha 3, cena…

Ne, neudělali. Navíc to nešlo dolů, protože inteligentně si na to vzali inkoust. Snažila jsem se to dostat dolů, ale ničím to absolutně nešlo. Až jsem se rozhodla, že zavolám odborníka. Po chvíli jsem našla firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., mytí oken Praha 3, cena. A musím uznat, že okna vyčistili opravdu skvostně! Jsem s nimi velice spokojená.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *