Mytí oken už dávno není čistě ženská práce, ve výškách už to zcela převzali muži

Published 6 roky ago -


Funkcí každého správného okna by měl být průhled ven. Někdy je tento průhled ale zakalen a znesnadněn nečistotami na sklech.Pokud k tomu dojde, není nic snadnějšího než okna umýt, ale je to vždycky možné?

Nedávno jsem se setkala s okny mé kamarádky, která byla pro mytí velice problematická.Ať už to bylo jejich konstrukcí nebo možná neprakticky vymyšleným způsobem otevírání, měla má kamarádka velké problémy s jejich mytím z vnější strany.

mytí oken ve výškáchMytí…

Mytí takových oken bylo dosti náročné, až se nakonec kamarádka s manželem rozhodli objednat firmu specializující se na mytí oken ve výškách. Byla jsem shodou okolností u nich na návštěvě, když pracovníci Okna, mytí Brno dorazili.

S velkým zájmem jsem tenkrát jejich práci pozorovala. Přivezli si s sebou montážní plošinu a neohroženě se vydali do výšky, aby splnili svůj úkol.

netrapte se s okny, nechte veškerou práci odborníkůmMusím se přiznat,…

Musím se přiznat, že jsem byla odjakživa nastavená na to, že mytí oken je čistě ženská práce, u nás doma ji vždycky vykonávaly ženy.

A proto jsem byla velice zvědavá na to, jak se s tím tentokrát vypořádají tihle hřmotní chlapíci. Vytřeli mi zrak! Okna myli a leštili urputně a pečlivě. Ten výsledek by jim mohla kdejaká hospodyňka včetně mě závidět.

mytí oken BrnoŠla jsem…

Šla jsem se na to podívat zblízka a okna byla perfektně vyleštěná. To mě trošku překvapilo, protože jsem v ruce nikoho ze členů mycí čety neviděla leštidlo, bez kterého jsem si do té chvíle neuměla leštění skel představit.

Nedalo mi to a zeptala jsem se na tuhle nesrovnalost přímo pracovníků. Aby mi vysvětlili, jaky trik používají s leštěním na sucho, který mají odzkoušený a se kterým dosahují skvělých výsledků. Když jsem to zkoušela doma, málem jsem vypustila duši, asi to chce větší sílu v ruce a toho chlapa k tomu.                                     krásná okna na podzim

 

[gallery ids="3744,3742,3740,3739,3741"]

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *