Plísně v jednom patře domu ale v jiném už ne? Čím to je? Zbavení se plísní v Ústí nad Labem.

Published 6 roky ago -


Bydleli jsme s rodiči mého manžela v rodinném domě, každá rodina v jednom patře. Před pár lety však manželův tatínek umřel a rok potom i maminka. Od té doby je jejich byt prázdný. Rozhodli jsme se ho nechat jako patro pro naše děti, až budou větší a budou potřebovat samostatné pokoje. vliv plísně na zdraví

Co je ale zajímavé, je to, že zatímco v našem patře se, převážně v koupelně a kuchyni, vytvářejí plísně, tak ve spodním nic takového není. Vrtalo mi to hlavou, v čem může být ten rozdíl. Dům je celý zateplený. Má nová plastová okna. Jediný rozdíl mezi vrchním a spodním patrem je to, že u nás se topí a dole ne. To by ovšem neměl být ten problém, protože podle toho, co obecně o plísních vím, plísně vznikají právě v bytech, jejichž majitelé na vytápění místností šetří. Vím také jaký mají vliv plísně na zdraví.

Nebyli jsme schopní tuhle záhadu vyřešit…

Nebyli jsme schopní tuhle záhadu vyřešit, ani jsme si nedokázali poradit s plísněmi, neustále se rozrůstaly a nechtěly zmizet. Aby se už tahle situace konečně vyřešila, objednali jsme si odstraňování plísní i s nátěrem proti plísním u firmy A SERVIS LIPKA, s.r.o.

Zamoření domova plísněmi      Jaký je postup zbavení se plísní      Plísně v jednom patře domu

Technici z firmy nám vysvětlili, proč jsou plísně jen v našem patře. Bylo to tím, že my v patře bydlíme a byt užíváme. Tím pádem vytváříme množství vodních par svým dýcháním, sprchováním, vařením apod. Plastová okna pak výborně těsní, takže se tato pára sama neodvádí a kondenzuje na stěnách. Dole by mohla nastat stejná situace, pokud by v patře začal někdo bydlet.

Jak se zbavit plísní      Jak si poradit s plísněmi      Plísně ničí omítku

Řešením bylo…

Řešením bylo začít větrat, nechat si odstranit plísně a nanést nátěr proti plísním LSG. Nechtěli jsme, aby se stejná situace opakovala i ve spodním patře. Jelikož tam začnou děti bydlet, nechali jsme nanést nátěr na stěny i dole v kuchyni a koupelně. V našem patře to zabralo, plísně už přestaly vystrkovat růžky. Uvidíme, jaké to bude dole, až tam budou mít pokoje děti. vliv plísně na zdraví

Jak na plísně v domě Domov kde vládnou plísně Jak si poradit s vlhkostí

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *