Když chcete mít pokoj od hmyzu, leccos musíte přetrpět. Mytí oken Vyškov. Čištění fasád

Published 6 roky ago -


S naší rodinou žijeme na vesnici. Je to venkov v pravém slova smyslu. Spousta starousedlíků se zde věnuje své původní obživě a tou je zemědělství a lesnictví. Miluji ten obrázek pasoucích se krav a ovcí na nedalekých loukách.

Soused je vždy po ranním dojení vede s pomocí své věrné borderky přes silnici do ohrad a odpoledne je zase shání domů do stáje. Tam se dočkají svého pravidelného přídělu jádra a druhého dojení. Takto se to opakuje každý den, sedm dní v týdnu. Tedy pokud je pastevní sezóna. Na zimu dojnice vypouští pouze do zimního výběhu u stáje, kde mají seno ad libitum a možnost volného pohybu. Těší mě pohled na spokojené stádo hospodářských zvířat. Zvláště když vím, že takový pohled se nenaskytne příliš často. V konvenčním zemědělství si dojnice o nějakých nekonečných pastvinách mohou nechat jen zdát.

pomocníci v podobě vlaštovek

Vždy se jdeme s dcerami podívat na jarní vypouštění jalovic na pastviny. Mladá zvířata skotačí, běhají. Mají radost z bytí. Naplňuje nás to štěstím. Když je ve vašem bezprostředním sousedství zemědělský statek s aktivní živočišnou výrobou, přináší to i jisté nevýhody. Ty ale statečně trpíme. Mám na mysli létavý hmyz – mouchy, ovády, komáry. Někdy je výskyt hmyzu tak obtěžující, že raději se vzdáte pobytu venku a uklidíte se dovnitř. Občas se prostě stane, že si v klidu pod pergolou kávu ani koláč nevychutnáte. Naštěstí nám v redukci hmyzu pomáhají i vlaštovky, které u nás hojně hnízdí.

ptačí trus na oknech

Zároveň je to daň něco za něco. Ptáci nám pomáhají snižovat výskyt hmyzu, ale zároveň kálí všude, kde to zrovna na ně přijde. Jelikož jsou ptačí výkaly poměrně agresivním, musím rychle zasahovat a nadílku z povrchu setřít. Během léta téměř není den, kdy bych nemusela smývat výkaly z laku auta. Musíme si také lépe dávat pozor, kde se zrovna pohybujeme, abychom neskončili také označkovaní. Další jejich typickou toaletou jsou okna. Ty musím v sezóně mýt co týden. Bohužel se mi je dosud nedařilo udržovat v takovém stavu, v jakém bych si přála. Po leštění stále zůstávaly fleky a šmouhy. Na podzim jsem pak okna doslova dřela a dost jsem se u toho zapotila.

úklidová firma

Manžel mi pak jednou řekl, že už se na mě nemůže dívat. Koho by bavilo celý den strávit u oken? Chodila jsem rozlámaná a pokaždé jsem po tomto výkonu své rodině oznámila, že se na to příští rok vykašlu. Že vezmu hadici a co půjde, tak půjde. Zbytek že třeba odpadne časem. Překvapil mě oznámením, že objednal úklidovou firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., Vyškov umývaní oken, která ze mě sejme to břímě. Pracovníci A SERVISU byli opravdu zruční a odvedli práci, kterou jsem dělávala celý den, za několik málo hodin. Bylo to neuvěřitelné. Jsem ráda, že se na ně mohu každý rok spolehnout!

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *