Umývanie okien Bratislava. Nano impregnácia skiel na školskej budove vysokozdvižnej plošiny

Published 7 roky ago -


Pracujem v škole už niekoľko rokov a som tam spokojná. Našťastie máme skvelý kolektív, takže sa tu človek cíti dobre. Naša budova je umiestnená na prašnom mieste, takže okná sú často zašpinené. Takže  sa musia nechávať častejšie umývať. Lenže koho baví umývať okná stále dookola. Teda okrem profesionálnych upratovacích firiem na umývanie okien, pre tých je to práca. Umývanie okien Bratislava.

Keďže má každá škola niekoľko učební, v ktorých je potreba veľa svetla, tak je tam aj tým pádom veľa okien. Samozrejme, nestačia iba okná, pretože keď sa zatiahne obloha a začne potom pršať, tak sa tým pádom aj trošku zotmie a nie je toľko vidieť, a preto sú v miestnostiach aj etlá.

V našej škole už opäť takmer nebolo vidieť cez okná, tak nastal ten správny čas opäť povolať profesionálne upratovaciu firmu. Dostala som to za úlohu, pretože kolegyňa, ktorá to bežne máva  na starosti, bola v tej  dobe práve  na dovolenke. To som bola naozaj nadšená, že musím zaisťovať umývanie okien. Ale nedalo sa nič robiť, tak som sa poobzerala na internete po nejakej tej upratovacie firme na umývanie okien.

Čítala som texty na jednotlivé ponuky a porovnávala ceny. Zaujala ma ponuka impregnácia skiel, ktorá predĺži efekt umytých okien a hlavne udrží okná naozaj čisté na dlhú dobu. Tak som si povedala, že to by bolo ideálne využiť u nás na škole, aby sme nemuseli nechať umývať okná tak často. Rozhodla som sa teda osloviť firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., umývanie okien Bratislava,  ktorá práve impregnáciu skiel ponúka.

Na centrále som si dohovorila termín umývania okien…

Ako bez šmúh umyť okno

Na centrále som si dohovorila termín umývania okien s impregnáciou na víkend, pretože počas pracovného procesu, to veľmi nejde. Cez víkend sa dostavili pracovníci firmy a doviezli so sebou aj vysokozdvižnú plošinu, z ktorej budú umývať okná vo vyšších poschodiach a nanášať na ne aj impregnáciu. Rozdelili sa do skupín, ktoré pracovali vo vnútri budovy a tie, ktoré pracovali na plošine. Najskôr umyli rámy a parapety s kľučkami, potom sa pustili do skiel ako takých.

Najskôr skla umývali čistou stierkou na sklo a potom ich zotreli stierkou s kvalitnou gumou. Po dôkladnom preschnutí začali skla leštiť bez leštiacich prostriedkov, jednoducho na sucho čistou bavlnenou  plienkou. S takou technikou som sa ešte nestretla, tak som bola príjemne prekvapená. Vysvetlili mi, že vlastné leštiace prípravky robia zle sklám, pretože pôsobia lepkavo a tým na seba viažu poletujúcu špinu a pele a vďaka tomu na oknách vznikajú šmuhy. To ma nenapadlo, že vďaka leštiacim prípravkom vlastne na oknách vznikali tie šmuhy.

Vďaka impregnácii totiž na skle vznikajú guľôčky…

Pracovníci, ktorí pracovali z plošiny, tak ešte na záver naniesli tzv. nano impregnáciu na sklá. Vysvetlili mi, že sa táto hydrofóbna impregnácia vykonáva iba na vonkajšiu stranu okien, pretože k tomu, aby to fungovalo správne, musí fúkať vietor alebo napríklad spŕchnuť. Vďaka impregnácii totiž na skle vznikajú guľôčky, ktoré na seba viažu peľ alebo akúkoľvek nečistotu a tie potom stačí len odfúknuť alebo umyť dažďom. Umývanie okien Bratislava.

Umývanie okien a výškových budov

Veľmi jednoduchá vec, keď sa to tak vezme. Ale koľko to muselo stať driny, než na ten správny spôsob impregnácie niekto prišiel. Som zvedavá, či to naozaj vydrží tak dlho, ako z firmy hovoria, ale každopádne na impregnáciu skiel poskytujú dvoch ročnú záruku s tým, že životnosť môže byť až 6 rokov. Dúfam, že ak to bude naozaj fungovať, tak ako si myslím, že by malo, tak škole postačí umývanie okien raz za 2 roky.

Je to niečo cez  pol roka a zatiaľ je to super, tak uvidíme. Každopádne by som chcela firme A SERVIS veľakrát  poďakovať za ich perfektne odvedenú prácu a ich služby určite rada odporučím ďalej. Umývanie okien Bratislava.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *