Nechodíte radi pešo? Možno je načase začať

Published 6 roky ago -


V dnešnej dobe je takmer samozrejmosťou presúvať sa v aute aj na veľmi krátke vzdialenosti. Hoci chôdza poskytuje mnoho výhod. Alebo si nastúpia do autobusu či električky, ktorá je na ich cieľovú stanicu privezie tiež. A často sa zvezú aj tam, kam to majú pešo len dvadsať minút. Pre väčšinu ľudí nie je možné dochádzať každý deň do práce pešo ale svižná prechádzka dvakrát týždenne má lepšie účinky než dlhé hodiny v posilňovni. Počas prechádzky sa vám totiž v tele rozprúdi krv, takže zásobujete bunky kyslíkom a posilňujete tak srdce.

Ďalej odborníci tvrdia, že ak budete chodiť svižne a v pohodlných topánkach, zvýši sa vám srdcová aktivita. Čím sa začnú spaľovať tuky a posilňovať svaly. Dôležité je zvyknúť si na pravidelné prechádzky – už po troch mesiacoch pravidelnej chôdze sa upraví látková výmena a začne sa znižovať cholesterol. Procházka má aj vplyv na kvalitu vášho spánku. Telo sa pri chôdzi ľahšie  zbavuje toxických látok takže budete mať viac sily a lepšie zaspíte. Nehľadiac na to, že čerstvý vzduch vám prečistí hlavu a budete spať celú noc ako mimino a bude sa vám potom aj lepšie vstávať. A čo určite poteší ľudí, ktorí dbajú na životné prostredie, tak to, že nohy sú ekologicky najvhodnejšie dopravným prostriedkom. Výfukové plyny sa nedýchajú veľmi príjemne, dopravné prostriedky ale plošne zakázať nemôžeme. Aspoň pre dobrý pocit sa občas prejdite do práce..

Čistenie kobercov

A ušetrí vám to aj peniaze, ktoré potom radšej investujete niekam inam. Napríklad do vašej domácnosti. Chcete si už dlhšiu dobu nechať vyčistiť koberec? Upratovacia firma A SERVIS LIPKA, s. r. o., Čistenie kobercov, Bratislava, vám za priaznivú cenu vyčistí koberec tak skvele, že vydrží dlho čistý a bude vyzerať ako nový a váš byt zrazu úplne prekukne.

 škvrny od detí na novom koberci chundelatý koberec dôkladne vyčistiť   svetlý koberec blchy v koberci

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *