Řešení čisté fasády bez zelené a černé plísně a graffiti. Jak předejít tvorbě plísně na zateplených  fasádách

Published 5 roky ago -


Naše mateřská škola si před dvěma lety pořídila novou krásnou fasádu, ze které měly radost i děti, jelikož jsme na jednu stěnu nechali namalovat různé dětské večerníčky a postavičky z pohádek. Mnohé děti do školky nerady chodí a takto jsme jim chtěli ukázat, že školka je hezké a zábavné místo, kterého se nemusí bát.

Skvělé na tom je to, že to uvidí rovnou při příchodu. Jenže nedávno jsme se s kolegyněmi zděsily, když jsme šly ráno do školky. Někdo nám stěny posprejoval a k obrázkům dopsal nehezké věty a slova. Byly jsme z toho hodně rozhozené, protože mnohé věty byly dost vulgární. Ještě že tak malé děti neumějí číst. Potřebovaly jsme ale problém hned řešit, nešlo, aby tam graffiti zůstaly nějak dlouho.

Hledaly…

Hledaly jsme rychlé a spolehlivé řešení. Natrefily jsme na firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o. Fasády, čištění, která nabízela odstranění graffiti za dobrou cenu, hlavně ale účinně a navždy. S kolegyněmi jsme do firmy zavolaly a vysvětlily jim náš problém, který byl urgentní. Za dva dny už před školkou stálo auto a tým pracovníků se vrhnul do práce. Když není fasáda natřena ochranným nátěrem AGO, pak je účinnost odstranění 60 až 90 procent.

Graffiti se zeslabí co nejvíce a pak se přetřou danou fasádní barvou. Aby se zabránilo dalším problémům s odstraněním, tak nám pracovníci nanesli na všechny stěny školky antigraffiti nátěr, který zajistí, že odstranění graffiti už bude 100procentní. AGO navíc fasádu zafixuje, při odstraňování graffiti se tedy nezmění její barva ani struktura.

Nátěr…

Nátěr je nanášen v několika vrstvách. Počet vrstev je závislý dle struktury ošetřovaného povrchu. U hladkých ploch se obvykle nanáší 3 vrstvy, ale u strukturovaných a pórovitých povrchů je nutné nanést 6 až 12 vrstev. Aplikovat jej lze na všechny druhy ploch včetně plastů. Jsou ale také materiály, které nátěr nesnesou, a těmi jsou sklo, leštěné kovy a průhledný polykarbonát. Jinak je nátěr účinný a použitelný skoro na vše.

Když tým skončil, tak nebylo poznat, že se na školce graffiti nacházely. Sice nám museli přetřít i postavičky z večerníčků a filmů, ale to nám nevadilo, hlavně že byla fasáda čistá bez hnusných čmrkanců a vulgarit. Firmě A SERVIS moc děkujeme, protože jejich práce byla skutečně profesionální. Tým dojel na přesný čas, domluva s paní po telefonu byla snadná a příjemná a výsledek dokonalý. Proto můžeme firmu doporučit dále vše, kteří se ocitli ve stejné situaci jako my.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *