Syny trápí astma a alergie, díky proti plísňovému nátěru  je teď náš byt po odstranění plísní bezpečný

Published 5 roky ago -


 

Máme dvojčata, což kdekoliv zmíním, tak se to vždycky setká s obdivem. Všichni jsou nadšení a rozplývají se u toho. Pro mě to až taková vzácnost není, protože jsem právě taky z dvojčat. Mám tedy sestru dvojče. O to víc jsem ale byla ráda, že i nám se poštěstilo a dvojčata se nám s manželem opravdu také narodila. Měla jsem totiž se sestrou vždycky úplně krásný vztah.

Byly a vlastně stále jsme si hrozně blízké. Manžel je z toho ještě daleko víc nadšený než já, protože ten naopak nemá sourozence žádného. Takže si dvě děti opravdu užívá. A musím říct, že se opravdu nenudíme, máme doma veselo. Kloučci už povyrostli do školkového věku, takže jsou to takoví malí raubíři. Jsou hrozně akční a furt je jich plný být.

Musím…

Musím zaklepat, že jinak s nimi žádný problém není, nemocní nebývají, až na ty hrozné alergie a astma. Od malička jimi oba dva trpí. A to si dovedete představit tu hrůzu, když trpí alergiemi malé děťátko, natož pak když jsou to dvě děti najednou. My se doma snažíme dělat vše tak, abychom jejich obtíže co nejvíce utlumili.

Zbavili jsme se koberců, ve kterých se drželi roztoči. Vyměnili jsme peřiny za ty z mikrovlákna místo z peří a obměnili jsme také matrace za ty vhodné pro alergiky. Moc víc už jsme dělat nemohli, o více než častém úklidu, kdy se zbavujeme neustále prachu a mikroorganismů, ani nemluvím.

Posledně…

Posledně jsem se však více zapovídala s alergoložkou synů a ona se mě ptala, jestli nemáme v bytě i nějaké plísně. Že ty astmatikům škodí velmi. Já se přiznala, že se nám občas někde plíseň objeví, že ji postříkám nějakou chemií a na chvíli je klid. A paní doktorka řekla, že to může být pravděpodobně kámen úrazu.

Protože pokud se na místo plíseň často vrací, negativně působí na zdraví ještě ve chvíli, kdy teprve „roste“ a není ještě běžně okem viditelná. Proto jsme museli řešit, jak vyčistit plíseň a slíbila jsem, že s tím něco uděláme. A rozhodně se obrátíme na odborníky. Kamarádka mi doporučila úklidovou společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., která se specializuje na boj proti plísním, ale také případnou prevenci.

Neváhala…

Neváhala jsem a hned jsem jim zavolala a požádala je o pomoc. V praxi to probíhalo tak. Že se nejprve mechanicky odstraní biologické nečistoty. Na to použili pracovníci A SERVISU kartáč. Následně se povrch nechá vyschnout a poté se na něj aplikuje vhodný dezinfekční přípravek. Ten se aplikuje na suchý povrch pomocí štětce, někdy ale používají také váleček nebo nástřik. Poté se tato účinná látka nechá 24 hodin působit.

Po této fázi jsme si ještě nechali nanést preventivní krok, aby se u nás plíseň znovu neobjevila. Jedná se o speciální nátěr v podobě průmyslového polymeru LSG – Laget Samuraj. Nanesený nátěr LSG účinně zamezuje vlhkosti, která je základním spouštěčem tvorby zelených sanitrů a zároveň odstraní vznikající mikrobiální napadení. A SERVIS deklaruje, že na žádném povrchu, který je ošetřen a chráněn nátěrem LSG nemají plísně, řasy, bakterie, houby ani kvasinky žádnou šanci přežít. A to je konečně pozitivní správa pro alergii a astma mých synů. 

 

 

 

 

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *