Hledáte  účinnou prevenci proti graffiti sprejerským útokům

Published 5 roky ago -


 

Přestože žijeme v centru města, kde je rušno, trápí nás v domě různé krádeže. Dokonce i za bílého dne. Takže je mi záhadou, že si v poledne na ulici, kde je spousta lidí, nikdo ničeho nevšimne. My už teda na chodbě zásadně nic nenecháváme. Ani bačkory, které používáme na vynášení odpadků. Sousedům se takto ztratilo už nejedno kolo, nový kočárek, koloběžka a několikatery boty. – Odstraňování graffiti Praha

Takže jsme byli dostatečně poučení, abychom si pečlivě hlídali svoje věci. Fasádu domu dokonce hyzdí už delší dobu pár nehezkých graffiti. Na to jsme se sousedy tak nějak rezignovali. Co nás ale absolutně nenapadlo, že tito gauneři zavítají i dovnitř. Takže jsem jedno odpoledne, když jsem se vracel z práce domů, objevil posprejovanou zeď na chodbě.

Když…

Když jsem ráno odcházel, nic na chodbě nebylo. Takže graffiti vzniklo za bílého dne. Absolutně nechápu tu drzost těchto vandalů. Bavili jsme se o tom hned se sousedy. Ale nikdo z nich si ničeho nevšiml. A přestože jsme dlouho tolerovali graffiti na fasádě, v domě jsme žádné graffiti mít nechtěli. Takže jsme se to rozhodli ihned řešit. A shodli jsme se jednoznačně, že žádné domácí „šolichání“ by nemělo smysl. – Odstraňování graffiti Praha

Proto jsme se rovnou poohlédli po odbornících, kteří si s graffiti poradí na profesionální úrovni. Oslovili jsme úklidovou firmu Odstraňování graffiti Praha. Tato společnost se snaží tomuto ohyzdnému ničení cizího majetku čelit. Propagují proto kromě odstraňování graffiti také prevenci proti vandalům ve formě ochranného nátěru.

Jedná…

Jedná se o jejich vlastní technologii, kterou si A SERVIS LIPKA, s.r.o. vyvinul za více než dvacetiletou praxi v tomto oboru. Velmi zajímavá mi přišla také taktika A SERVISU. Proti vandalům kromě techniky, chemických prostředků a lidských sil čelí také psychologickým nátlakem. Je důležité si firmu hned po zásahu vandala pozvat. Je to z toho důvodu, protože graffiti vandal se nemůže dlouho chlubit svým výtvorem, vandalovi jde totiž o to, aby se jeho „díla“ proslavila v kruhu dalších graffiti sprejerů.

Pokud graffiti sprejera rychle zmizí, raději se stáhne a příště se usídlí v jiné lokalitě. Graffiti lze odstranit ze všech povrchů. Po odstranění graffiti (nakonec jsme graffiti nechali odstranit nejen z interiéru, ale i z fasády) jsme si nechali nanést ochrannou antigraffiti vrstvu. Jedná se o takzvaný AGO nátěr.

Úspěšnost…

Úspěšnost odstranění z tohoto antigraffiti nátěru pak je vždy se 100% účinností. Samotný zákrok probíhal tak, že se nejprve odstraní graffiti. Odborníci z A SERVISU nedoporučují graffiti jen přetřít danou fasádní barvou. Protože pak zůstávají na některých místech stíny a kontury graffiti, které se ani při opakovaných pokusech nedaří odstranit.

V podstatě se postupuje tak, že se graffiti zeslabí co nejvíce a přetře se danou fasádní barvou. Co se týče technického popisu ochranného AGO nátěru, tak při tomto zákroku pracovníci nanesli nátěr v několika vrstvách.

 

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *