Nezvyčajný rebarborový recept na koláč

Published 5 roky ago -


 

Nezvyčajný rebarborový recept na koláč Rebarborové koláče piekli skôr naše babičky, a potom mali v obľúbenosti pauzu, ale aj teraz sa z nej opäť začínajú robiť dobré koláče. Ale pozor, rebarbora sa musí vždy dobre tepelne upraviť a rozhodne sa jej neprejedať, pretože nie je vhodná vo veľkom množstve. Ale v rozumnej miere je vynikajúci a dajú sa z nej vykúzliť naozaj výborné dobroty.

Vyskúšajte tento rebarborový koláč s posýpkou. Budete naň potrebovať 210 g hladkej múky, 70 g práškového cukru, 140 g tuku, 300 g rebarbory, 100 g cukru, 40 g masla, 40 g cukru, 80 g polohrubej múky, 100 cukru krupica, 1 dl rumu, 1 dl smotany. Z hladkej múky, práškového cukru a zmäknutého tuku vymiešame cesto, ktoré dáme do tortovej formy a na niekoľkých miestach popicháme vidličkou.

Rebarboru očistíme, olúpeme, nakrájame na kocky a zmiešame s cukrom. Všetko dáme na cesto a posypeme posýpkou. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov. Koláč je naozaj výborný a iste si ho zamiluje celá rodina. Rebarbora ďalej obsahuje okrem vysokého obsahu vitamínov B, tiež zdraviu prospešnou kyselinu listovú, vápnik, draslík, horčík či mangán a vlákninu. Pozitívne pôsobí na činnosť čriev a pomáha zlepšiť kvalitu vlasov aj pokožky.

Kvôli značnému množstvu kyseliny šťaveľovej však nie je vhodná pre ľudí trpiacich žlčovými či obličkovými kameňmi, prekyslením žalúdka a reumatizmom a vo veľkom množstve skôr škodí než prospieva. Ale v rozumnom množstve je naozaj dobrá, preto sa nezdráhajte koláč upiecť. Len si dajte pozor, aby sa nedeľné pečenie z radosti nepremenil vo starosť napríklad tým spôsobom, že vám cesto alebo náplň skončí na koberci. Netreba sa opúšťať dobrá firma to za Vás vyrieši a robia aj iné služby v neposlednom rade impregnácia podláh je tiež účinná.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *