Jak si zachovat PVC podlahy a linolea co nejdéle jako nové

Published 4 roky ago -


Brno čištění podlah se specializuje na strojové čištění podlah. K úspěšnému strojovému čištění podlah používáme kotoučový stroj, který zajistí detailní a hloubkové vyčištění. Tato metoda je vhodná jak pro generální úklid, tak pro lokální vyčištění různých skvrn a pošpinění, případně se může jednat o kombinaci obou služeb. Na tomto místě bychom ale chtěli blíže představit ještě další krok, který po tomto strojovém čištění provádíme. A to fluataci podlah, tedy aplikaci vosku. Tu aplikujeme zejména ze dvou důvodů, jednak jako prevenci před poškozením a znečištěním podlahy, jednak pro jeho estetický efekt. Jelikož se podlaha po něm krásně leskne. Teď bychom popsali tuto techniku blíže. Voskování, čili fluatace podlah, provádíme velmi kvalitním voskem. Vosk je v podstatě povlak, tedy průmyslový polymer, který úplně zatáhne podlahu a chrání její povrch před poškrábáním, před znečištěním a dalším „ublížením“.

Jedná…

Jedná se tedy o poměrně univerzální ochranu. Špína ani nečekané skvrny už nemají šanci podlahu znehodnotit. Veškeré nečistoty se drží pouze na povrchu vosku a tyto krizové situace se dají jednoduše a lehce odstranit. Vosk jakožto povlak nedovoluje průnik vodní páry, ale to u lina, pvc, marmolea, vinylových podlah není potřebné. Vosk je potřeba v rozmezí 1-3 let re-aplikovat. Ale jedná se opravdu o ozdobu podlahy.  Všechny vosky jsou totiž lesklé a vypadají velmi dobře. Dokážou totiž z každé podlahy vykouzlit luxusní doplněk. Tato služba je našimi zákazníky často využívaná jako preventivní krok. Řešili jsme tak například v nedávné době, že si naši zákazníci po letech pořídili novou vinylovou podlahu a chtěli ji zachovat co nejdéle v této podobě. Proto jsme jim aplikovali vosk, takže se jim nová podlaha hezky zakonzervovala, aby tak co nejdéle vydržela.

Tito…

Tito zákazníci navíc byli nadšení z toho, jaký efekt vosk na podlaze způsobil. Tím, že používáme značkové špičkové vosky, tak ten efekt je opravdu znatelný. V případě, že by zákaznici chtěli celý proces, tak vám stručně popíšeme jak fungují předchozí kroky. Naši pracovníci nejprve kvalitně vydrhnou podlahu pomocí velmi účinné čisticí chemie. Tuto chemii velmi pečlivě vybíráme a volíme jen renomované a ověřené značky. Přípravky musí splňovat náročné požadavky, přičemž klademe důraz na šetrnost. Jakmile je povrch důkladně vykartáčován, následuje odsátí veškerých nečistot, mastnot a vlhkosti vysoce výkonným vysavačem, na kterém je napojena hubice s gumovými lištami. Poté podlahu ještě jednou namočí čistou vodou, aby se neutralizovala od zbylého chemického roztoku a necháme doschnout. Kotoučový stroj dokáže detailně a generálně vyčistit jakýkoliv druh podlahy včetně dlažby, linolea, marmolea, plovoucích podlah, betonových podlah, litých podlah nebo kameninových podlah.
A SERVIS LIPKA, s.r.o.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *