Udělala se vám na zdi plíseň? Zbavte se jí pomocí LSG od „Odstraňování, dezinfekce, likvidace plísně Praha“

Published 7 roky ago -


Problémy s plísní byly u nás prakticky na denním pořádku, protože se tvořila pořád dokola. Bydlíme na vesnici ve starším domě, který po pra pra rodičích zdědil manžel. Sice jsme jej zrekonstruovali, že vypadá jako nový, ale bohužel to, že není úplně nový je hodně vidět na tom, jak se v něm drží vlhkost.

Snažili jsme se to vyčistit ledasčím, ale nic nepomáhalo. Nějaké přípravky sice plíseň odstranily, ale vždycky se po nějaké době vrátila. Bylo potřeba na to najít už něco pořádného. Sedla jsem si proto k internetu a věnovala tak tři hodiny pečlivému zjišťování, co by už opravdu mohlo fungovat.

Kromě dalších babských rad, jak vyčistit plíseň, které jsem radši už ani nezkoušela. Jsem našla několik úklidových firem, které se odstraňováním plísně zabývají a taky několik informací. Jak plíseň vlastně vzniká a jak ji předcházet a jak odstranit plíseň. V naše případě se jednalo se jednalo o jasný případ kondenzace vodních par.

Když v nějaké místnosti udržujete více studený vzduch, než v jiných, tak jakmile se do ní během otevření vody dostane teplý vzduch. Který je mnohem více vlhký, tak se v něm začně vodní pára kondenzovat a usazovat, čímž vzniká plíseň.

Jak odstranit plíseň Praha 3

Vlhký teplý vzduch v domácnosti se musí pokud možno všechen průběžně vyměňovat za chladný suchý vzduch obsahující málo vlhkosti.

Jak odstranit plíseň Praha 3

Touto výměnou vzduchu dosáhneme…

Touto výměnou vzduchu dosáhneme i odvodu škodlivin obsažených v původním vlhkém teplém vzduchu. Je potřeba větrat aspoň dvakrát denně, aby se vzduch postupně obměňoval. Výrazných tepelných ztrát se bát nemusíte. Rychlým větráním se nestačí naakumulované teplo ze zdí a zařizovacích předmětů podstatným způsobem odčerpat.

Což byl přesně náš problém, protože mi příliš často nevětrali. Protože náš dům byl chladný, proto jsme začali více vytápět a zároveň i větrat. Ale to samozřejmě nestačilo. Protože nám se již plíseň utvořila a byla třeba ji odstranit. Mezi firmami, které se tím zabývaly, jsme si vybrali A SERVIS LIPKA, s.r.o.. Protože měli nejlepší reference.

Jak odstranit plíseň Praha 3

Ti sami uváděli…

Ti sami uváděli několik odbornějších informacích o plísni. Na zateplených fasádách a na severních stranách zdí je prý výskyt plísní, bakterií, hub a kvasinek nejčastější. Pro řešení problému, jak se těchto nežádoucí plísně, je nátěr LSG. Je to nátěr proti plísním. Který napadené zdi tohoto problému stoprocentně zbaví.

A firma A SERVIS LIPKA zajišťuje kompletní servis v odstranění plísní, řas, hub, sanitrů, výkvětů a jiných mikroorganismů z jakéhokoli povrchu. Jejich antimikrobiální působení LSG je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu.

Jak odstranit plíseň Praha 3

I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů. A nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení. Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný.

Říkala jsem si…

Říkala jsem si, že to vypadá vážně nadějně. Protože nejenom že ten text je dost odborný, takže to vypadá, že s tím mají velké zkušenosti. Ale že i ten nátěr něco vydrží. Životnost nátěru se totiž pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře bude fungovat cca do 10 let.

Jak odstranit plíseň Praha 3

Tyto informace mám z jejich stránek, takže se nemusíte bát, že bych zde operovala s výmysly. Ukázala jsem to manželovi a ten souhlasil, že si je na to najmeme. Sice to byla dražší investice, než jsme čekali, ale určitě se to vyplatilo. Stejně, když sečtu ty prostředky z drogerií a podobně, které jsme na to už nakoupili. Nevidím tam zase tak markantní rozdíl.

V domluvený den přijel tým specialistů a pustili se do toho a já je si vzala volno z práce, abych byla doma. Na povrchy napadené plísní nanesli běžný desinfekční prostředek.

Po odstranění nečistot…

Po odstranění nečistot a biotického napadení poté dali nátěr proti plísním přímo na stávající povrchy. Které pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas.Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch. Který je odolný povětrnostním vlivům i UV záření.

Jak odstranit plíseň Praha 3

LSG je taky prý aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály.

Ten nátěr je vážně pecka, protože od té doby se nám plíseň neobjevila. A to nikde, protože jsme si pro jistotu ten nátěr nechali dát na všechny povrchy. Kde by se plíseň mohla vyskytnout.

A dobře jsme udělali…

A dobře jsme udělali, protože od té doby tento problém je pro nás minulostí. Takže pokud hledáte něco, co určitě funguje, tak doporučuju LSG od A SERVIS. Je to vážně výborná věc. Která nás jako jediná dokázala plísně definitivně zbavit. Zaměstnanci této firmy jsou navíc velmi milí a spolehliví. Takže se nemusíte bát, že by mohlo dojít k nějakým nepříjemnostem.

Jak odstranit plíseň Praha 3

Práce proběhla naprosto v pořádku bez jakýchkoli potíží. Práci měli rychle hotovou a přišli přesně na čas, což vážně oceňuji. Protože kdykoli si pozveme nějaké řemeslníky, tak vždycky, ale vždycky volají s tím, že ve svém nabytém rozvrhu nestíhají.

A že přijedou tak o hodinu později. Jestli se tím „nabytým“ rozvrhem snaží docílit toho, že to vypadá, že je o ně zájem a dělá jim to reklamu. Tak mě to dokáže leda naštvat. Ale to se vám u A SERVISU nestane.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *