Jak odstranit houby a plísně ze stěn domů a interiérů bytů?

Published 7 roky ago -


Houby a domácí plíseň jsou v našich klimatických podmínkách velký problém. Spory těchto organismů, které se vznášejí v domě, jsou pro oko nepostřehnutelné, nicméně mohou být nebezpečné pro zdraví. Pro účinný boj s houbami a plísní je zapotřebí odstranit nejen projevy hyzdících výkvětů na stěnách, ale především odstranit i příčinu.

Hlavní příčinou výskytu hyzdících a nebezpečných seskupení plísní na stěnách je vlhkost. Dlouhodobé udržování vysoké vlhkosti vzduchu v místnosti je často důsledkem toho, že chybí vhodná ventilace. Vodní pára vznášející se ve vzduchu se v důsledku změn teploty zkapalňuje na stěnách. jak odstranit plíseň Praha 8Pravidelně se hromadící rosa tímto způsobem vytváří ideální prostředí pro rozvoj nebezpečných bakterií, hub a plísní.

Voda se může do místnosti dostávat také zvenčí, například v důsledku prasklého okapu, netěsnící střechy nebo jiných konstrukčních chyb budovy. V tomto případě boj s plísněmi začínáme odstraňováním konstrukčních vad.

Co ale dělat se stěnami, které napadly plísně? jak odstranit plíseň? Ačkoli převládá názor, že je třeba odstranit omítku, není to vůbec zapotřebí. Tohoto problému je možné se v mnohým případech zbavit lokální použitím LSG – D dezinfekce, kterou poskytuje A SERVIS LIPKA, s.r.o. Je to speciální přípravek určený na ničení hub a plísní. Její účinnost je dlouhodobá a opírá se o použití nejnovější generace sloučenin ničících škodlivé organismy.

Jak na odstranění plísní a řas Praha 1

 

LSG – D dezinfekce proniká do struktury podkladu

 

LSG – D dezinfekce proniká do struktury podkladu, díky čemu dlouhodobě a účinně eliminuje vznik plísní. Je vhodná pro použití na různé povrchy, tedy na dřevo, zdivo, stěny a omítky. Je možné ji aplikovat také na malířské a emulzní barvy, taktéž i na další stavební materiály.

Efektivní odstranění plísní z fasád Praha 5Dezinfekce LSG – D je vhodná pro použití na vnitřní i vnější strany budov. Technici firmy na napadená místa nejprve nanesou kyselou chemii, aby mohli plísně bezpečně na mokro mechanicky odstraňovat. Očištěná místa se ošetří LSG – D dezinfekcí. Technici dále pokračují s odstraňování volných plísňových spor v objektu. Důkladně je vysají průmyslovým vysavačem ze všech stěn, podlah a předmětů. Smrtící zásah jim dají opětovným použitím LSG – D dezinfekce, se kterou vytřou všechny horizontální plochy.

Aby se předešlo problému opětovného výskytu hub a plísní v budoucnosti je kromě zajištění důkladného větrání zapotřebí nanést i LSG ochranný protiplísňový nátěr. Je charakteristický vysokou odolností proti působení vlhkosti. Pomáhá stabilizovat množství zdraví nebezpečných plísní, hub a bakterií, které se shromažďují na stěnách.

Odstraňování plísní a řas z omítky Praha 4Je třeba pamatovat na to, že v boji proti vzniku plísní je nejdůležitější dbát o vhodné větrání a vytápění bytu. Jestliže se na stěnách kuchyně nebo koupelny pravidelně hromadí vlhkost, měli bychom byt často a intenzivně větrat.

comments icon 0 comments
0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *