AKO ODSTRÁNIŤ PLESNE A ZABRÁNIŤ ICH TVORBE? ČISTENIA PLESNÍ MICHALOVCE

Published 6 roky ago - 8


Plesne na stenách sa môžu tvoriť vo vlhkých miestach nášho bytu, napríklad v kúpeľni, kuchyni či pivnici, a ich odstránenie by malo byť prioritou. Plesne uvoľňujú mikroskopické výtrusy do vzduchu. V závislosti od typu plesní môžu tieto výtrusy spôsobiť rôzne problémy ľudskému telu a ohroziť naše zdravie.

Najčastejšie môžu plesne spôsobovať rôzne alergické reakcie, kýchanie, prípadne aj pľúcne infekcie. Niektoré nebezpečné druhy plesní môžu spôsobiť tiež vážnejšie ochorenie. Každému bytu hrozí, že sa v ňom uchytí a rozrastú plesne. Najdôležitejšia vec, ktorú proti tomu môžete urobiť, je postarať sa o problém s plesňami ešte pred tým, než sa objaví.

Prípravky s chlórom sú rovnako nebezpečné ako plesne

V prípade, že je váš byt rozsiahlo napadnutý plesňou, najlepším riešením je požiadať o odbornú pomoc. Napríklad firma A SERVIS LIPKA, s.r.o., Čierna pleseň v kúpeľni, má prepracovaný postup pri odstraňovaní plesní. Používa k tomu veľmi kvalitné prostriedky. Vždy svojich klientov varuje, aby sa snažili vyhýbať prípravkom na báze chlóru (čo môže byť napríklad savo). Chlór napácha ešte viac škody ako pleseň, doslova vyžerie omietku. Naviac je tiež zdraviu škodlivý a pleseň rovnako nezaženie natrvalo.

Technici firmy pri odstraňovaní dbajú na bezpečnostné opatrenia, zaisťujú dostatočný prísun čerstvého vzduchu, používajú respirátory a ochranné okuliare. Plesne v pokročilom stave napadnutia môžu totiž uvoľňovať veľké množstvo výtrusov, ktoré ohrozujú naše zdravie. Spôsobujú pľúcne infekcie a rôzne alergie.

Osvědčený postup

Ošetrenie kontaminovaného prostredia robí firma v týchto krokoch. Technici začnú s mechanickým odstraňovaním viditeľných plesňových kultúru. Táto činnosť sa vykonáva na mokro, po nanesení kyslej chémie na plesne. Miesta, z ktorých boli plesne odstránené, sa neskôr ošetrujú LSG – D dezinfekciou. Tá sa používa na ničenie plesňových húb. Je to biologický produkt, ktorý plesňové huby na stene a rovnako tak jej spory deaktivuje a odstraňuje. Tento produkt nie je škodlivý pre ľudský organizmus a tak predstavuje v sanácii plesní skutočnú inováciu.

Pretože sa okrem viditeľných prejavov plesní na stene vyskytujú v izbe aj neviditeľné plesňové spóry. Je nutné ich zlikvidovať, aby ďalej nešírili plesňové zamorenia. Technici tento krok vykonávajú pomocou priemyselného vysávača. Vysajú ním steny, podlahy i zariadenia. Následne sa ešte všetky vodorovné plochy vytrie LSG – D dezinfekciou.

Na záver príde protiplesňový náter

V prípade potreby vykonajú technici výmaľbu stien, väčšinou to ale nie je potrebné.

Po odstránení plesní je možné pristúpiť na vykonanie prevencia proti tvorbe plesní s LSG ochranným náterom. Vďaka nemu práve dekontaminovaný a dezinfikovaný priestor dostane tú najlepšiu prevenciu a ochranu pred opätovnou tvorbou plesní. Výborné vlastnosti tohto náteru zamedzujú vzniku vlhkosti a tým tiež znemožňuje vznik plesní.

Ďalšou dôležitou prevenciu proti tvorbe plesní je vetranie. Minimalizovanie vhodných podmienok pre tvorbu plesní zaistí suché steny, dostatočné množstvo čerstvého vzduchu a odvetranie prebytočnej vlhkosti z interiéru v kombinácii s vhodnou teplotou.

comments icon 8 comments
8 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *